0

КОРПА

ГЛИГОР ЧЕМЕРСКИ

Ритерот и змијата

ЖАНЕТА ГЕЛЕСКА ВЕЉАНОСКА

Паун

СЕРГЕЈ АНДРЕЕВСКИ

Плавиот пес

СТЕФАН ДИМОВСКИ

Рибите танцуваат

За нас

Грал е фирма основана во Скопје во 1991 година како галерија-антикварница за промет со уметнички дела и антиквитети. Oд 2008 година ГРАЛ настапува со продажна галерија и свој изложбен простор во центарот на Скопје. Во изминатите 12 години ГРАЛ се посвети на изложување и негување на сликарскиот медиум како релевантна форма на израз, истражувањето на просторите и дискусиите кои ги отвара сликарството и на следењето на неговиот развој во македонскиот контекст. Галеријата соработува со некои најзначајните модерни и современи уметници во земјата, стремејќи се притоа кон остварување на блиски соработки и поддршка на младите уметници.

Дела

Пабло Пикасо

Лице на мирот

Медиум: Сикле принт на специјална хартија

Големина: 100x70cm

Александар Филев

Коњ анфас

Медиум: Сикле принт на HQ канвас, лимитирана едиција од 20, врамен на блинд

Големина: 130х60cm

Егон Шиле

Седнат син акт

Медиум: Принт на хартија

Големина: 80x60cm

Глигор Чемерски

Смртоносен бакнеж 1996

Медиум: Масло на платно

Големина: 40х30cm

Одри Хепберн

Појадок кај Тифани

Медиум: Принт на хартија

Големина: 91x61cm

Кит Харинг

Енди Маус Кит Харинг

Медиум: Сикле принт на специјална хартија

Големина: 100х100cm

Жанета Гелева Вељановска

Рио

Медиум: Лимитирана едиција, Сикле принт на специјална 310 гр. хартија

Големина: 86x86cm

Александар Филев

Орел

Медиум: Масло на платно

Големина: 100x120cm